Welcome to SSH TEXTILE SDN. BHD.
SEJARAH SSH TEXTILE SDN BHD

SEJARAH SSH TEXTILE SDN BHD

(0 customer review)SSH TEXTILE
TAWAR VARIASI REKAAN FABRIK TERKINI

Dunia fesyen kini bagaikan tidak berpenghujung. Saban hari, rekaan terbaru muncul bagai cendawan tumbuh. Pereka fesyen juga makin giat memerah otak untuk mencari ilham yang menepati citarasa pelanggan. Di sebalik gahnya sesuatu rekaan itu, material terbaik adalah lembaran fabrik yang digunakan. SSH Textile sudah mula menapak nama sejak tahun 1982 lagi. Kini, mereka semakin aktif dengan koleksi fabrik lebih banyak dan mengikuti peredaran zaman.

Bertempat di Taman Shamelin, Kuala Lumpur, gudang SSH Textile tersergam. Gudang mengumpul ratusan gulung fabrik menjadi tumpuan ramai pelanggan setianya. Malah, SSH Textile tidak sunyi dari menerima pelanggan baru dari serata Malaysia.

“SSH tidak pernah ketinggalan mengeluarkan fabrik dari corak dan material terkini untuk menembusi pasaran lebih luas. Malah, sebagai pemborong fabrik, kami sentiasa menjaga kualiti produk yang dihasilkan. Selain itu, SSH juga mengeluarkan produk dalam kuantiti kecil agar kualitinya lebih mudah dijaga dan tidak ‘merosakkan’ keeksklusifan fabrik berkenaan.” Kata Sally Goh, Pengerusi SSH Textile.

“Hampir enam tahun menjadi nakhoda SSH, kami kini memberi tumpuan lebih kepada pasaran orang Melayu. Jika sebelum ini kami banyak memberi tumpuan kepada pelanggan dari golongan Cina tetapi mengikut peredaran semasa, permintaan fabrik ke atas rekaan dress dan tudung semakin meningkat. Untuk memenuhi kehendak pelanggan, kami menawarkan fabrik seperti lycra dan sifon berpermata lebih banyak berbanding dulu.”

Istimewa SSH Textile

Mewarisi perniagaan keluarga, Sally sentiasa menjaga hati pelanggannya. Sebagai pengganti generasi ketiga, Sally ingin membawa nama SSH Textile lebih jauh dan meluaskan empayar perniagaannya.

“Kami mensasarkan untuk menakluki pasaran di seluruh Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak. Malah, sekarang juga kami sudah ada pelanggan tetap di Sabah dan Sarawak. Untuk memudahkan pelanggan, kami menawarkan penghantaran percuma di sekitar Lembah Klang, Kuala Lumpur termasuk Puchong dan Kajang. Jika berlakunya kerosakkan, kami akan menggantikannya dengan yang baru tetapi pelanggan perlulah jujur.”

“Sebagai pemborong, kami menjual kepada pelanggan gulung demi gulung. Kuantiti segulung fabrik juga tidak banyak supaya kualitinya dapat dipelihara. Setiap kali ada rekaan fabrik terbaru, kami sediri akan menghubungi pelanggan supaya mereka dapat mengetahui apa yang terkini di gudang. Hubungan baik di antara pelanggan sangat dipelihara agar kami dapat menjalin hubungan perniagaan untuk jangka masa panjang. Malah, kami juga bersedia menerima idea dan pendapat mereka dari segi corak dan jenis fabrik. Ada juga pelanggan yang meminta kami mengikut kehendak pelanggan mereka seperti kain custom-made. Dari idea itu, kami akan menyampaikan informasi kepada pereka di Korea untuk menepati citarasa rakyat Malaysia. Ada juga rekaan yang datangnya dari pasaran Korea dan dibawa ke Malaysia.”

Lembaran fabrik SSH

Meninjau ke kilang SSH Textile di taman Shamelin itu tersusun gulungan fabrik aneka corak dan material. Namakan apa sahaja, fabrik kapas, sifon, sifon crepe dan lace, semuanya ada di sini. Harganya juga berpatutan.

Penjualan fabrik lycra paling mendapat sambutan kerana permintaan keatasnya meningkat. Untuk membolehkan pelanggan membuat pilihan lebih banyak, kami mencari lebih banyak idea untuk rekaan corak. Tetap, kami tetap menjaga kualiti dan kuantiti yang dihasilkan juga terhad ubntuk menjaga exclusivity pelanggan. Kuantiti yang sedikit membuatkan penjualannya lebih cepat dan kami juga boleh menawarkan corak lebih terkini kepada mereka.


“Sifon crepe juga menjadi pilihan kami di sini kerana ianya lebih unik dan cantik berbanding yang lain. Terbaru, kami memperkenalkanlycra acetate dari gentian semulajadi. Fabrik yang lebih selesa pastinya menjadi keutamaan pelanggan. Di SSH, kami bukan hanya menjual fabrik untuk mendapat untung tetapi kami lebih menitikberatkan hubungan pernigaan dengan pelanggan. Mengikut falsafah Tiong Hua, kejujuran dalam urusniaga menjadi teras kejayaan sesebuah perniagaan. kami juga banyak berkongsi tip dan pengalaman kepada pelanggan sebelum mereka mula membuat pilihan dan pembelian".Pemborong Kain dari Korea, Wholesaler TextilePemborong Kain dari Korea, Wholesaler TextileWholesaler Textile
Pemborong Kain
2019 Dec


2019 years 
 POLICY RETURN AND REFUND AND EXCHANGE GOODS 
( FULL VERSION VIDEO VIDEO WATCH IN Instagram: @ssh.textile 

Office Inside
Pemborong Kain dari Korea, Wholesaler TextilePemborong Kain dari Korea, Wholesaler Textile

               Pemborong Kain dari Korea, Wholesaler TextilePemborong Kain dari Korea, Wholesaler Textile


STORE - 1
STORE - 2

STORE - 3

NEW RENOVATION SSH TEXTILE SDN BHD
     THE OWNER     

INTRODUCTION
The company was establish since year 1982 . The former owner , Mr.Goh , had long years of experience  in the textile industries . He started involving in the textile industries when he was just 18 years old . SSH which stands for  '' Sin Swee Heng " in chinese which means building success in empire . He built this empire successfully and made a mark of his company name throughout Malaysia.

His daughter , Sally Goh , is now the owner of the company for he had pass it down to her. He trained her how to run the the company from when she was young . Sally is intelligent , creative and a very pleasant person.She is very passionate about textile where she knows her way around the materials , the designs and gets creative with the colors .Sally took over the company after graduating from University and had more than 10 years of experience in the textile industries . From the colors and the design will be decided by her with high in quality .

" I would like to give the very best of quality
 and exclusivity of the fabric to my customer " Sally

Her aim is to give a one of a kind design ,limited edition for her customer so the fabric will give its meaning of an outstanding fabric . The price of the fabric are reasonable , plus , the design and colors follows the modern now fashion trend .Pengenalan
Syarikat ini ditubuhkan sejak tahun 1982. Bermula dari, Mr.Goh, pemilik syarikat , mempunyai pengalaman  tentang industry tekstil . Beliau terlibat dalam industry sejak berumur 18 tahun . SSH yang bermaksud '' Sin Swee Heng "dalam bahasa cina yang bermaksud membina kejayaan dalam empayar. Beliau telah membina empayar ini  dengan berjaya dan membuat tanda nama syarikatnya di seluruh Malaysia.

Anak perempuannya, Sally Goh, kini adalah pemilik syarikat itu . Beliau dilatih oleh bapanya bagaimana untuk menjalankan syarikat  ketika beliau  masih muda. Sally adalah seorang yang bijak, kreatif dan peramah orangnya .Beliau dipenuhi dengan minat tentang tekstil , dari segi designnya , warnanya dan kualitinya. Beliau mengambil alih syarikat itu selepas menamatkan pengajian di Universiti dan mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam industri tekstil. Dari warna dan reka bentuk akan diputuskan oleh beliau dengan berkualiti tinggi.


"Saya ingin memberikan kain yang terbaik, berkualiti
 dan eksklusif  kepada pelanggan saya " Sally


Matlamat beliau adalah untuk memberikan reka bentuk yang unik, beredisi terhad untuk pelanggan beliau. Harga kain tersebut adalah berpatutan, malah, reka bentuk dan warna mengikut trend fesyen sekarang .Sally is matching colors into the design in Korea

 HISTORY 

It all started from her grandfather where he was the first to involve in the textile business . Mr.Goh , Sally's father , who then built a company in the textile industry business . He was a wise and a determine man .A hardworking and a loving father where he shares all of his experience in the industry life and taught Sally a word of wisdom ,

"success will come if you are hardworking fill with passion"

These phrase is still practiced in the company, it is what thrives Sally to expand her business

It was never easy to maintain the company business , filled with obstacles and hardship , but Sally had confidence that she will handle it well.Due to when she was younger , she was exposed in the business knowledge and experience where her father shared all the ideas and experience . Went on business trip and gave knowledge on how to compare between a good and a bad quality , designs and about color trends .Plus , she love textile , passionate about the graceful flows fill with pattern design and colors . She loves to run the company to gain even better success . 


  Sejarah  

Semuanya bermula dari datuknya di mana beliau adalah orang pertama yang terlibat dalam perniagaan tekstil. Mr.Goh, bapa Sally, yang kemudian membina sebuah syarikat dalam perniagaan industri tekstil. Beliau adalah seorang yang bijak dan tekun .Dan seorang bapa yang penyayang di mana beliau berkongsi semua pengalamannya dalam industri dan mengajar Sally .Kata-kata beliau ,


"Kejayaan akan datang jika anda bekerja 
dengan rajin diisi penuh  semangat"


frasa ini masih diamalkan dalam syarikat , kata-kata itu  membuat Sally mempunyai keinginan untuk membesarkan perniagaannya

Mengekalkan perniagaan syarikat itu bukanlah sesuatu yang mudah, penuh dengan halangan dan kesusahan, tetapi Sally mempunyai keyakinan bahawa beliau  akan mengendalikan dengan baik.Ketika beliau masih muda, beliau didedahkan dengan pengetahuan perniagaan dan pengalaman bapanya ,dikongsi semua idea-idea dan pengalaman. 

Seterusnya , pergi  menjelajah perniagaan ke luar negara dan belajar tentang  ilmu pengetahuan mengenai cara untuk membandingkan antara yang baik dan kualiti yang tidak baik, reka bentuk dan mengikut  trend warna .Tambahan, dia suka tekstil, bersemangat tentang aliran anggun kain  diisi dengan reka bentuk corak dan warna. Belia suka akan mengendalikan  syarikat itu untuk mendapat kejayaan yang lebih baik.

Sally concentrating on designs and colors of 2017


Kunjungi kami pemborong kain MOSS CREPE terbesar Malaysia di Taman Shamelin Perkasa Cheras Kuala Lumpur.Kami menawarkan pelbagai jenis fabrik terutamanya MOSS CREPE,POLY CREPE, DOBBY CHIFFON,ITY KNIT,VISCOSE KNIT dan bermacam macam lagi.

Kualiti dijamin OK! kerana diimport dari Korea. Sally berada di Gudang SSH TEXTILE SDN BHD


Pelbagai jenis fabrik yang boleh didapati di SSH TEXTILE SDN BHD


Beli secara borong hanya di SSH TEXTILE SDN BHD. 

SSH Textile Sdn Bhd mempunyai kedai rangkaian Online! Jom kita saksikan cara bagaimana untuk membeli kain borong dengan kami. Mudah je!SSH TEXTILE SDN BHD
     THE OWNER     INTRODUCTION
The company was establish since year 1982 . The former owner , Mr.Goh , had long years of experience  in the textile industries . He started involving in the textile industries when he was just 18 years old . SSH which stands for  '' Sin Swee Heng " in chinese which means building success in empire . He built this empire successfully and made a mark of his company name throughout Malaysia.

His daughter , Sally Goh , is now the owner of the company for he had pass it down to her. He trained her how to run the the company from when she was young . Sally is intelligent , creative and a very pleasant person.She is very passionate about textile where she knows her way around the materials , the designs and gets creative with the colors .Sally took over the company after graduating from University and had more than 10 years of experience in the textile industries . From the colors and the design will be decided by her with high in quality .

" I would like to give the very best of quality
 and exclusivity of the fabric to my customer " Sally

Her aim is to give a one of a kind design ,limited edition for her customer so the fabric will give its meaning of an outstanding fabric . The price of the fabric are reasonable , plus , the design and colors follows the modern now fashion trend .Pengenalan
Syarikat ini ditubuhkan sejak tahun 1982. Bermula dari, Mr.Goh, pemilik syarikat , mempunyai pengalaman  tentang industry tekstil . Beliau terlibat dalam industry sejak berumur 18 tahun . SSH yang bermaksud '' Sin Swee Heng "dalam bahasa cina yang bermaksud membina kejayaan dalam empayar. Beliau telah membina empayar ini  dengan berjaya dan membuat tanda nama syarikatnya di seluruh Malaysia.

Anak perempuannya, Sally Goh, kini adalah pemilik syarikat itu . Beliau dilatih oleh bapanya bagaimana untuk menjalankan syarikat  ketika beliau  masih muda. Sally adalah seorang yang bijak, kreatif dan peramah orangnya .Beliau dipenuhi dengan minat tentang tekstil , dari segi designnya , warnanya dan kualitinya. Beliau mengambil alih syarikat itu selepas menamatkan pengajian di Universiti dan mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam industri tekstil. Dari warna dan reka bentuk akan diputuskan oleh beliau dengan berkualiti tinggi.

"Saya ingin memberikan kain yang terbaik, berkualiti
 dan eksklusif  kepada pelanggan saya " Sally


Matlamat beliau adalah untuk memberikan reka bentuk yang unik, beredisi terhad untuk pelanggan beliau. Harga kain tersebut adalah berpatutan, malah, reka bentuk dan warna mengikut trend fesyen sekarang .Sally is matching colors into the desin in Korea


               

               

                HISTORY 


It all started from her grandfather where he was the first to involve in the textile business . Mr.Goh , Sally's father , who then built a company in the textile industry business . He was a wise and a determine man .A hardworking and a loving father where he shares all of his experience in the industry life and taught Sally a word of wisdom ,

"success will come if you are hardworking fill with passion"

These phrase is still practiced in the company, it is what thrives Sally to expand her business

It was never easy to maintain the company business , filled with obstacles and hardship , but Sally had confidence that she will handle it well.Due to when she was younger , she was exposed in the business knowledge and experience where her father shared all the ideas and experience . Went on business trip and gave knowledge on how to compare between a good and a bad quality , designs and about color trends .Plus , she love textile , passionate about the graceful flows fill with pattern design and colors . She loves to run the company to gain even better success .  Sejarah  
Semuanya bermula dari datuknya di mana beliau adalah orang pertama yang terlibat dalam perniagaan tekstil. Mr.Goh, bapa Sally, yang kemudian membina sebuah syarikat dalam perniagaan industri tekstil. Beliau adalah seorang yang bijak dan tekun .Dan seorang bapa yang penyayang di mana beliau berkongsi semua pengalamannya dalam industri dan mengajar Sally .Kata-kata beliau ,

"Kejayaan akan datang jika anda bekerja 
dengan rajin diisi penuh  semangat"

frasa ini masih diamalkan dalam syarikat , kata-kata itu  membuat Sally mempunyai keinginan untuk membesarkan perniagaannya


Mengekalkan perniagaan syarikat itu bukanlah sesuatu yang mudah, penuh dengan halangan dan kesusahan, tetapi Sally mempunyai keyakinan bahawa beliau  akan mengendalikan dengan baik.Ketika beliau masih muda, beliau didedahkan dengan pengetahuan perniagaan dan pengalaman bapanya ,dikongsi semua idea-idea dan pengalaman. 

Seterusnya , pergi  menjelajah perniagaan ke luar negara dan belajar tentang  ilmu pengetahuan mengenai cara untuk membandingkan antara yang baik dan kualiti yang tidak baik, reka bentuk dan mengikut  trend warna .Tambahan, dia suka tekstil, bersemangat tentang aliran anggun kain  diisi dengan reka bentuk corak dan warna. Belia suka akan mengendalikan  syarikat itu untuk mendapat kejayaan yang lebih baik.

             


Sally concentrating on designs and colors of 2017                       
                     
        
                     

TRANSPORTATION & SHIPPING
    • We Shipping all the Countries. In Malaysia we use few ways to sending fabrics.
        For other Country can use by Truck, by Sea, by Air Transportation.